„Ve třetím předkole Ligy mistrů si už těžko vybíráte soupeře, nedá se říct, jestli je někdo slabší či silnější. Navíc v nemistrovské části je to ještě složitější. Nedá se nic dělat, čeká nás tým z Rumunska a všichni i ze zápasů jiných českých týmů víme, že to nebude vůbec snadný soupeř. Musíme se na něj co nejlépe připravit,“ reagoval na pátečním los třetího předkola Ligy mistrů kouč Viktorie Pavel Vrba, který považuje za výhodu, že rumunská liga začíná už tento víkend. To Západočechům přináší možnost sledovat soupeře v ostrých zápasech.

„Uvidíme je minimálně ve dvou ligových utkáních. Na druhou stranu, i oni nás budou sledovat v našich dvou utkáních v Rakousku. Při analýze hry soupeře ale bude vycházet i z důležitých utkání minulé sezony,“ zdůraznil kouč Viktorie.

Je pro Viktorii výhodou hrát první zápas v Bukurešti? „To se uvidí až po výsledku prvního zápasu jestli je to výhoda nebo ne. Už několikrát jsme se přesvědčili, že je lepší hrát první zápas doma, když neinkasujete. Když naopak dáte v prvním zápase gól na hřišti soupeře, je to rovněž výhoda,“ říká.

„Já bych o tom moc nespekuloval, dnes už každý hraje na to, aby dal venku gól a získal tak pro sebe výhodu v domácí odvetě. Uvidí se až po prvním zápase v Bukurešti, jaký výsledek uhrajeme,“ dodává trenér Pavel Vrba.

Milan Havel (vlevo)
Obranu Viktorie vyztuží juniorský reprezentant Havel