Viktoria nastoupila bez brankáře Kozáčika (svalové potíže), kterého nahradil Bolek, a obránce Limberského (chřipka) – místo něj nastoupil Janža. Viktoria začala náporem. Soupeře sevřela na jeho polovině, před branku létal jeden centr za druhým.V 17. minutě ale přišla pro domácí studená sprcha. Janža odkopl míč jen před šestnáctku, kde ho napálil Levin a střelou do šibenice překvapil Bolka – 0:1.

Pět minut před přestávkou mohl vyrovnat Hořava, který se probil do šestnáctky, ale mířil metr vedle pravé tyče. Vzápětí Hubníkův centr prodloužil hlavou k tyči Petržela, ale gólman Vejmola míč vyrazil na roh.
Trenér Bečka stáhl o poločase ze hry Kopice a Ivanschitze a na trávník poslal Pilaře s Krmenčíkem. Oba se záhy postarali o největší šanci domácích. Pilař vyslal kolmicí dopředu Krmenčíka, který šel sám na Vejmolu, ale trefil jen jeho nohy. Jenže opět udeřilo na druhé straně. Matějů lajdácky zpracoval míč k nohám osamoceného Kysely, který dal druhý gól – 0:2. To ale nebylo všechno, v 65. minutě překonal Bolka křížnou přízemní střelou Jánoš, hosté vedli už o tři góly a někteří diváci dokonce opouštěli zklamaně svoje místa na tribunách. V té chvíli ještě netušili, že se připravují o nevídané drama.

V 67. minutě se Viktoria konečně prosadila. Na centr střídajícího stopera Hájka si před brankou vyskočil Krmenčík a hlavou poslal míč zblízka do sítě – 1:3. V 79. minutě se urostlý plzeňský útočník prosadil podruhé – trefil se po úniku a zpětném centru rychlonohého Petržely – 2:3. Viktoria se ve snaze alespoň srovnat skóre neustále tlačila před branku Mladé Boleslavi. A po zásluze se vyrovnávací branky dočkala. V nastaveném čase Hejda překonal nejlepšího hráče hostů brankáře Vejmolu a zajistil svému týmu alespoň bod za remízu 3:3.

Obránce Vysoké Libyně Jaroslav Kučera
Když budeš v televizi, koupím ti kopačky, slíbila manželka stoperovi

Hlasy po zápase - Zdenek Bečka (trenér Viktorie): „Do zápasu jsme šli s jasným cílem, vyhrát a získat tři body. Prvních patnáct minut bylo dobrých, pak jsme ale dostali z ojedinělého útoku gól. V poločase jsme si řekli, že tenhle zápas se dá otočit, bohužel jsme individuálními chybami nabídli soupeři druhý a třetí gól. Stále jsem ale věřil, že se dá zápas zvrátit. Srovnali jsme skóre a málem jsme dali i čtvrtý gól. V titul pořád věřím, před námi jsou ještě dva zápasy a ve fotbale se může stát všechno."
Michael Krmenčík (autor dvou gólů): „Ztráta nás mrzí, dostat tři góly je dost, na druhé straně vstřelit tři branky za 20 minut ukazuje na sílu charakteru mužstva. O titul bojujeme dál až do posledního okamžiku, neskládáme zbraně."

Viktoria Plzeň – FK Mladá Boleslav 3:3 (0:1). Branky: 67. Krmenčík, 79. Krmenčík, 90+1. Hejda – 17. Levin, 58. Kysela, 65. Jánoš, ŽK: Mareš, Vejmola, Čmovš, Přikryl, Rozhodčí: Proske – Koval, Kříž. Diváci: 10488.
Viktoria: Bolek – Matějů, Hejda, Hubník (C), Janža (62. Hájek) – Hořava, Hrošovský – Petržela, Ivanschitz (46. Krmenčík), Kopic (46. Pilař) – Bakoš. Trenér: Bečka.
Mladá Boleslav: Vejmola – Kysela (C) (82. Pauschek), Da Silva, Stronati, Fleišman – Takács, Levin – Jánoš, Přikryl, Mareš (89. Mebrahtu) – Železník (77. Čmovš). Trenér: Svědík.