V Nýrsku hostí domácí v derby Svéradice a Luby přivítají Rozvadov. Další zápasy nabídne 1. A třída v Pačejově, Mochtíně a Horažďovicích a slavnostní neděli ozdobí divizní klání Sušice – Dobříš.

Všechny zápasy, pokud není uvedeno jinak, začínají v 17 hodin.

SOBOTA 15. dubna

DIVIZE, SK. A
M. Lázně – Klatovy (15.00). Domácí Viktorka byla v posledních pěti domácích zápasech stoprocentně úspěšná. Dosud jediný duel Klatov v Mariánských Lázních skončil v květnu 2015 remízou 2:2 a dělbou bodů po výsledku 1:1 skončil i podzimní zápas v Klatovech. V silách klatovských hráčů je na západě Čech opět bodovat.

KRAJSKÝ PŘEBOR
Luby – Rozvadov. Páté Luby sbírají na jaře body jen doma, kde se pokusí vrátit Rozvadovu, který na ně ze 6. místa ztrácí jen dva body, těsnou podzimní prohru 2:3.
Nýrsko – Svéradice. Domácí na jaře ještě nenašli přemožitele a jdou do derby v lepší náladě. Nýrsko bude chtít Svéradicím vrátit dva roky starou porážku 2:5 z 1. A třídy, což se mu při současné formě obou soupeřů a neškodnosti hostů na venkovních hřištích může podařit.

1. A TŘÍDA
Křimice – Žichovice. Hosté na páté Křimice ztrácí jen jeden bod, proto o důležitosti zápasu není pochyb, ve hře je totiž stále čtvrté barážové místo. Podzimní zápas v Žichovicích skončil 2:2.
Pačejov – Košutka Plzeň. Oba týmy šly do jarní části s cílem záchrany, a proto jejich vzájemný zápas bude pro další vývoj v soutěži velmi důležitý. Pokud Pačejov zopakuje podzimní výhru 3:1 z Plzně, dostane se v tabulce před svého soupeře.

1. B TŘÍDA
Štěnovice – Hrádek (16.00). O záchranu bojující Štěnovice začly sbírat body venku, doma však poprvé vyhrály až v předminulém kole v zápase o šest bodů s rezervou Petřína. Hrádek by pro ně měl být i přes výpadek v minulém kole s Žákavou velké sousto.
S. Plzenec – Chanovice. Zápas jako řemen. Domácí se dlouho drželi na 1. místě, ale kvůli posledním výsledkům se propadli na třetí příčku. Na pozici lídra je vystřídaly právě Chanovice, které mají na Starý Plzenec náskok tří bodů.
S. Poříčí – Strážov. Hostům se nedaří, nechybí jim bojovnost, ale nedávají góly. Na jaře se ještě netrefili, a proto jsou poslední. Domácí jsou střelecky při chuti, když naposledy doma rozstříleli Chotěšov. Strážov, který na podzim doma vyhrál 2:1, to tak nebude mít vůbec snadné.
D. Ves – Petřín Plzeň B. V 1. A třídě předposlední rezerva lídra krajského přeboru toho zatím venku moc nedokázala. Bodovala jen výhrou v Měčíně v 6. kole, a proto jsou pro domácí tři body povinností. Už také proto, že svého soupeře na podzim v Plzni porazili.

OKRESNÍ PŘEBOR
Budětice – Hartmanice (16.00, hř. Rabí), Dešenice – Nezamyslice, Měcholupy – M. Bor, Janovice – Hradešice, V. Bor – Luby B, Vrhaveč – Sušice B.

III. TŘÍDA
Chudenice – Mochtín B, K. Hory – V. Hydčice, Velhartice – Zavlekov, Bolešiny B – Plánice.
IV. TŘÍDA, SK. A
Týnec – Švihov.
IV. TŘÍDA, SK. B
N. Hory – Kvasetice (16.00), Sušice C – Kolinec (hř. UMT), Myslív – Veřechov, Milčice – H. M. Boží.

NEDĚLE 16. dubna

DIVIZE, SK. A
Sušice – Dobříš. Nováček z Dobříše má na svém kontě zatím osm výher včetně podzimní výhry 3:1 nad Sušicí. Domácí po velmi dobrém výkonu na půdě lídra ale cítí šanci na první body.

1. A TŘÍDA
Horažďovice – Tlumačov. Tři body dělí domácí od 4. místa zajišťujícího baráž. Na něm je právě nováček z Tlumačova, který byl na podzim štikou soutěže, ovšem v posledních kolech jeho výkony kolísají. To samé platí ale i o domácích.
Mochtín – Chlumčany. Nováček z Chlumčan na jaře čtyřikrát vyhrál a jednou remízoval. Desátý Mochtín, který na hosty ztrácí jeden bod, mu bude chtít tuto bilanci pokazit a v tabulce ho přeskočit. Na podzim vyhrál Mochtín v Chlumčanech 4:3.

1. B TŘÍDA, SK. B
Přeštice B – Měčín (10.15, hř. D. Lukavice). Domácí půjdou do duelu s Měčínem posilněni tříbodovým ziskem z minulého domácího zápasu proti Dlouhé Vsi. Měčín ale v minulém kole po dvanácti kolech bez vítězství opět slavil tři body, a tak je v zápase možný jakýkoliv výsledek.
Klatovy B – Plzeň Černice. Postavení týmů v tabulce dává zápasu velký náboj. Druzí hosté mají postupové ambice, ale na hřišti klatovské rezervy, která na ně z pátého místa ztrácí pět bodů, je čeká těžká práce.

OKRESNÍ PŘEBOR
Běšiny – Bolešiny (16.00).
III. TŘÍDA
Svéradice B – Ž. Ruda (16.00), Janovice B – Bezděkov, Hrádek B – Žihobce.
IV. TŘÍDA, SK. A
Měčín B – Ježovy (15.00), Měcholupy B – Nýrsko B (16.00), Neznašovy – Dlažov (16.00), Vrhaveč B – Křenice (16.30).
IV. TŘÍDA, SK. B
Hradešice B – Soběšice (16.00).

FOTBALOVÁ MLÁDEŽ
Pátek 14. dubna
Okr. přebor ml. žáků: Klatovy B – Kolinec (17.00, hř. pod Hůrkou).
Sobota 15. dubna
Kr. přebor dorostu (st. 10.00, ml. 12.15): Rokycany – Sušice, Klatovy – Tlučná.
Kr. soutěž dorostu (10.00): Luby – Horažďovice.
Kr. přebor žáků (st. 10.00, ml. 11.45): Sušice – Luby (hř. UMT), Nýrsko – Domažlice.
Okr. přebor žáků: Mochtín – Kolinec (10.00).
Okr. pohár žáků: Plánice – Hrádek (10.00).
Okr. přebor ml. žáků: Chanovice – Bolešiny (10.00).
Neděle 16. dubna
Kr. soutěž dorostu: Nezamyslice – Meclov (10.00), Kasejovice – Nýrsko (10.30), Holýšov – N. Hory (14.30).
Kr. přebor žáků (st. 10.00, ml. 11.45): Tachov – Klatovy.
Kr. soutěž žáků: Švihov – Meclov (10.00).
Okr. přebor žáků: Strážov – Hradešice (10.00).
Okr. přebor ml. žáků: N. Hory – Luby B (10.00).
Pondělí 17. dubna
Kr. přebor žáků (st. 13.30, ml. 15.15): Rokycany – Horažďovice.
Okr. přebor ml. žáků (17.00): Horažďovice B – Měčín, Sušice B – Nýrsko B (hř. UMT).

Miroslav Sedlmaier