Jak byste zhodnotil první polovinu premiérového ročníku v krajském přeboru?
Po našem postupu do kraje jsem slyšel ze všech stran, že jsme pasováni na jasného outsidera soutěže. Takže bychom mohli být relativně spokojeni. Tak to ale vůbec není. Takovým malým cílem bylo uhrát na podzim dvacet bodů. To se nám bohužel nepovedlo. Na druhou stranu na týmy, které uzavírají první polovinu tabulky ztrácíme nějakých pět nebo šest bodů (pět bodů na osmý Holýšov, pozn. redakce), což není zrovna neřešitelný problém. Musíme si ale dávat pozor na týmy za námi. Poslední Mýto, předposlední Zruč nebo Bolevec nás mají také na dostřel. Jarní zápasy s těmito týmy budou pro nás velmi důležité.

Co bylo pro váš tým klíčové 
v podzimní části sezony?
Jsme tam, na co momentálně máme. Přístup některých hráčů nebyl zrovna ideální. Chybí nám kvalita na některých postech. Je také potřeba říci, že jsme celý podzim hráli v hodně poslepované sestavě. Někteří hráči nám odjeli na studijní pobyty do zahraničí. Měli jsme také nějaké zraněné hráče. Dalo by se říci, že ani jeden zápas jsme nehráli v sestavě, tak jako ten předchozí. Hráli hráči, kteří by za normálních okolností byli asi na lavičce. Ale na to se rozhodně nechci vymlouvat.

Hned pět zápasů jste ale prohráli jen o jeden gól. Chybělo Vám v takovým duelech třeba i štěstí?
Myslím si, že ano. V některých zápasech jsme dopláceli na neproměňování šancí. Musíme si ale přiznat, že v některých duelech jsme prohráli o jednu branku i přesto, že nás soupeř tlačil a my byli vepředu naprosto bezzubí. V kraji je spousta kvalitních mužstev, což se nám potvrdilo. Žádný zápas není jednoduchý. Na druhou stranu, snad kromě prvních třech týmů, se dá vyhrát s kýmkoliv.

Na které utkání byste chtěli rychle zapomenout?
Totálně jsme propadli v Přešticích, kde jsme dostali pořádný výprask. Tam jsme podali trestuhodný výkon. Tím nechci zpochybňovat kvalitu soupeře. Přeštice byly určitě nejtěžším soupeřem v podzimní části. Utkání s Holýšovem (0:3) nebo Chotíkovem (1:3) se nám také moc nepovedla.

Po kterém zápase jste naopak své svěřence pochválil?
Nejlepší zápas jsme odehráli určitě v Sušici. Tam jsme hráli od dvacáté minuty za stavu 1:0 pro domácí bez vyloučeného Aleše Čížka. Do poločasu jsme ale dokázali vyrovnat. Nesložil nás ani druhý gól Sušice patnáct minut před koncem utkání a v posledních vteřinách zápasu jsme vyrovnali. Toho bodu si cením ze všech nejvíc. Navíc jsme v tomto duelu ukázali, že fotbal hrát umíme.

Které hráče byste vyzdvihl za výkony v prvním dějství sezony?
Měli jsme velmi vyrovnanou brankářskou dvojici, takže určitě oba brankáře (Jan Kalaš a Vlastimil Hromada, pozn. redakce). Z obránců bezpochyby Martina Vejskala, ze záložníků Pavla Čiperu, který byl naším hnacím motorem. Z útočníků se činil Jerome Cole.