V Plánici se představila družstva z dívčí amatérské ligy i týmy, které hrají třetí ligu ženského fotbalu. Z vítězství se radovaly hráčky z Hrádku.

„O letošní ročník byl velký zájem, bohužel kvůli kapacitě jsme museli i týmy odmítnout, ale všechny zúčastněné týmy již v Plánici na turnaji někdy v minulosti byly, takže nás pořadatele těší, že se k nám opět vrací," uvedla Hana Procházková.

Turnaj se odehrál systémem každý s každým a jeden zápas trval osm minut, které byly krátké pro tým, který potřeboval vstřelit gól, dlouhé pro tým, který bránil jednogólový náskok.

„Nedá se říci, zda mají výhodu týmy z dívčí amatérské ligy, které znají místní tělocvičnu a hraje se podle jejich pravidel, nebo naopak týmy ze třetí ligy, které mají velmi zkušené hráčky a dokáží se rychle přizpůsobit i fotbalu v tělocvičně. O tom hovoří i výsledky. Do posledních zápasů nebylo o vítězi vůbec rozhodnuto a o pořadí rozhodoval rozdíl jediného bodu," dodala Procházková.

Konečná tabulka

1. TJ Hrádek⋌15:5    19

2. Křečandy⋌10:5    18

3. Vodní Stavby Plzeň ⋌10:4    17

4. Křečanďata ⋌7:5    16

5. Kobra Stars ⋌11:6    14

6. FC Zkusto ⋌7:6    13

7. Andělky ⋌6:6    11

8. Plánice ⋌7:9      9

9. Silver Hills⋌ 5:20    4

10. Dream Team Blatná⋌ 2:14    3

Nejlepší střelkyní turnaje se stala se šesti vstřelenými brankami Lucie Kupilíková z TJ Hrádek, jako nejlepší brankářku nezávislí pozorovatelé vybrali Markétu Rajalovou z týmu Křečandy. Cenu fair play získaly Andělky. ⋌(hp)