Oba divizní zástupci Pošumaví hrají stejně jako Luby a Svéradice v krajském přeboru a Horažďovice v 1. A třídě venku. Na hřištích v Pošumaví odstartují jaro sobotní duely v 1. A třídě v Žichovicích a Pačejově. Žichovice budou mít těžkého soupeře v hostech z Kralovic, Pačejov uvidí derby domácích s Mochtínem. V obou zápasech potřebují jejich aktéři body k záchraně, což utkáním přidává na atraktivnosti. Neméně zajímavé bude také nedělní klání krajského přeboru v Nýrsku.

Všechny zápasy, pokud není uvedeno jinak, začínají ve 14.30 hodin.

SOBOTA 11. března

DIVIZE, SK. A

Ostrov – Sušice. Duel nováčků. V podzimním zápase doma Sušice vysoko prohrála 0:4 a odstartovala nevydařený podzim bez bodového zisku. To Ostrov nastřádal bodů už 17, když doma porazil např. Klatovy, nicméně i on musí o záchranu ještě bojovat.

KRAJSKÝ PŘEBOR

Domažlice B – Luby. Podzim měly Luby z kategorie snů, když přezimovaly na 4. místě se stejným počtem bodů, kterého dosáhly třetí Domažlice B. Souboj o třetí místo by tak měl být pro oba týmy velkou motivací. Výsledky Lubských v zimním turnaji na Doubrav᠆ce ale byly rozpačité a už také vypadli z poháru PKFS, když ve 2. kole podlehli Horažďovicím. Trochu optimismu by jim naopak mohla dodat výhra nad Kdyní v generálce.

1. A TŘÍDA

Pačejov – Mochtín. Domácí ztrácí ze 14. příčky na devátý Mochtín pět bodů, což jim velí získat tři body. To nebude nic snadného, protože podle přípravných a pohárových zápasů je Mochtín na jarní část dobře připraven.

Žihle – Horažďovice. Když v úvodním podzimním kole vyfasovala Žihle v Horažďovicích osmičku, vypadalo to, že se bude pohybovat ve spodních patrech tabulky. To byl ale velký omyl. Žihle byla na podzim největším překvapením 1. A třídy, ve které přezimovala na 2. místě. Doma na „umělce" tak bude proti Horažďovicím, které přijedou ozdobeni pohárovým skalpem Lub, mírným favoritem.

Žichovice – Kralovice. Hosté přijedou do Žichovic, kterým po podzimu patří 10. místo, s vizitkou týmu, který v poháru PKFS rozdrtil 6:0 lídra 1. A třídy, Slavoj Mýto. Rozehraní by ale měli být i domácí, kteří vloni na jaře doma vyhráli 3:0. Na podzim jim to však Kralovice doma vrátily, když zvítězily 2:0. Na tahu jsou tak opět Žichovičtí.

NEDĚLE 12. března

DIVIZE, SK. A

Sedlčany – Klatovy. Pokud svěřenci trenéra Dejmka naváží na solidní výkony z přípravy, neměli by se ze Sedlčan, se kterými v divizi ještě neprohráli (jedna výhra a dvě remízy), vracet s prázdnou. Na podzim vyhrály Klatovy doma 2:0.

KRAJSKÝ PŘEBOR

Nýrsko – Vejprnice. V úvodním podzimním kole Nýrsko v roli nováčka tradičního účastníka krajského přeboru na jeho půdě porazilo. Nýrsko je v tabulce na 14. místě, Vejprnice mají o jeden bod více a jsou třinácté. Postavení obou týmů v tabulce tak odráží důležitost zápasu. Hraje se o šest bodů a pro Nýrsko je zisk bodů nutností.

Rapid Plzeň – Svéradice (16.30, hř. UMT Doubravka). Rapid si za dějiště zápasu zvolil hřiště s umělým povrchem Senca Doubravka, kde je jako doma, a o výhodu domácího prostředí tak nepřijde. Svéradice budou chtít v Plzni zopakovat rok starý výsledek, kdy tam Rapid porazily 2:1. Rapid na hosty ztrácí tři body.

FOTBALOVÁ MLÁDEŽ

Neděle 12. března

Krajský přebor žáků (10.00 starší, 11.45 mladší): Luby – Domažlice, Horažďovice – Klatovy, Rapid Plzeň – Nýrsko (12:30 st., 14:15 ml., hř. UMT Doubravka).

Miroslav Sedlmaier