Fotbalisté Hrádku u Sušice získali v již uplynulém ročníku béčkové skupiny I. B třídy 67 bodů a druhou nejvyšší krajskou soutěž si zahrají po dvaceti letech.

„Je to paráda. Před sezonou jsme měli jasně stanovené cíle. Chtěli jsme se porvat o postup do I. A třídy, a to se nám nakonec povedlo. Už v loňském roce tomu bylo blízko, ale v baráži nám přece něco chybělo,“ řekl v hodnocení úspěšného ročníku trenér Hrádku Jiří Brabec.

Ten považuje postup svého týmu za zcela zasloužený. „Určitě zasloužený byl. Před sezonou jsme mírně posílili kádr. Přišel Pavel Nový z Rapidu nebo střelec Radek Kočí. Celkově jsme za celý ročník prohráli pouze jednou, a to v Chanovicích těsně 2:3. A to si ještě myslím, že jsme si za tu porážku mohli sami. Udělali jsme v tomto zápase nějaké chyby a soupeř nás prostě potrestal. Celkově ale vidím naše první místo a postup o patro výš jako zcela zasloužené,“ míní.

Klíčovou postavou celé sezony se stala právě letní posila – zkušený útočník Radek Kočí, který během pětadvaceti zápasů, které odehrál, nastřílel neuvěřitelných šestatřicet branek. V tomto ohledu mu konkuroval pouze Tomáš Nekola (FK Žákava). „Radek je kanonýr, zkušený hráč. Na jeho střelecké schopnosti jsme trošku spoléhali. Ale bez spoluhráčů, kteří mu řadu příležitostí připravili, by byl i on krátký. Pochvalu tak zaslouží hlavně celé mužstvo. Myslím si, že v Hrádku máme skvělou partu, kterou by nám mohl závidět kde kdo,“ říká trenér Hrádku.

A co sedmačtyřicetiletý kouč očekává od příští sezony ve vodách I. A třídy? „Už se moc těšíme. Určitě ještě posílíme kádr. Zatím nechci být konkrétní, ale skoro jisté máme už dvě nová jména. Budeme trénovat třikrát týdně. Letní přípravu si zpestříme čtyřmi přátelskými duely. Rozhodně se na novou sezonu ve vyšší soutěži poctivě připravíme. Nechceme hrát někde ve druhé polovině tabulky. Naopak. Myslím si, že mám kádr na to, abychom mohli pomýšlet na elitní pětku,“ hlásí Brabec, jehož tým čeká v rámci bojů v I. A třídě několik tuhých bitev s příchutí derby. „Ať už to jsou Žichovice, Svéradice, Luby, Mochtín nebo Sušice. Moc se těšíme,“ uzavírá kouč.

Trenér Nýrska Karel Kalivoda.
Celkově můžeme být spokojení, říká Kalivoda