V krajském přeboru budou doma o body bojovat Luby a Nýrsko, v 1. A třídě by měly doma zabodovat Horažďovice, Mochtín a Pačejov. V 1.B třídě přivítají Klatovy B doma Hrádek a hrát se bude o první místo, protože hosté tabulku vedou o pouhý bod před klatovskou rezervou.

Všechny zápasy, pokud není uvedeno jinak, začínají v 16.30 hodin.

SOBOTA 24. ZÁŘÍ

DIVIZE, SK. A

Malše Roudné – Klatovy. Na jaře vyhrály Klatovy na hřišti Malše Roudné 3:1. Domácí v této sezoně těží z výhody domácího prostředí a mají o jeden bod více než hosté. Když ale Klatovy naváží na úspěšnou vzájemnou bilanci, půjdou po zápase v tabulce před domácí. Rozhodčí: Cichra – Hurych, Šafránková.

KRAJSKÝ PŘEBOR

Luby – Přeštice. Hosté kvůli dvěma prohrám v prvních třech kolech mají o dva body méně než domácí. V dalších třech kolech už ale neinkasovali a tento vzestup formy je řadí do role favoritů. Rozhodčí: Havránek – Lhoták, Šlajs.

1. A TŘÍDA

Mochtín – Horní Bříza. V Mochtíně jedou po změně trenéra, kdy Jiřího Tomana nahradil bývalý klubový hráč Stanislav Jarabica, na vítězné vlně. Nyní ale domácí čeká těžký soupeř, který by se rád dostal do krajského přeboru a má před zápasem o šest bodů více než Mochtín. Rozhodčí: Plzák – Rubáš, Pressl.

Žihle – Žichovice. Týmy z Pošumaví nejezdí na „umělku" do Žihle příliš rády. Žichovice tam ale z předchozích dvou zápasů jednou vyhrály a daly sedm branek. Žihle však v této sezoně doma ještě neztratila ani neinkasovala, a tak to budou mít hosté hodně těžké. Rozhodčí: Čermák – Ruda, Schwarz.

Horažďovice – Nepomuk. Domácí v minulém kole poprvé prohráli, doma jsou však zatím stoprocentní. To Nepomuk ve dvou zápasech venku nebodoval, proto by body měly zůstat v Horažďovicích. Rozhodčí: Duspiva – Kohout, Hucl.

Pačejov – Chlumčany. V minulém kole slavil Pačejov třetí venkovní vítězství v sezoně. Nyní bude chtít s nováčkem soutěže prolomit smůlu domácích zápasů, ve kterých nezískal ještě ani bod. Rozhodčí: Liškutín – Jílek, Kašpar.

1. B TŘÍDA, SK. B

Žákava – Chanovice. Hosté jsou třetí v tabulce a v Žákavě, která je předposlední, ještě neprohráli. Domácí musí bezpodmínečně zabrat, proto nečeká Chanovice nic snadného. Rozhodčí: Fanfule L.

Dlouhá Ves – Plzeň Černice. Domácím se po výhře s přeštickou rezervou a v Plzni s Petřínem B již dýchá lépe, nyní je ale čeká soupeř, který se již oklepal ze sestupu z 1. A třídy, což potvrdil v minulém kole výhrou nad klatovskou rezervou. Rozhodčí: Velíšek.

Spálené Poříčí – Měčín. Domácí jsou zatím na svém hřišti stoprocentně úspěšní, porazili tam i Hrádek a Chanovice. Uvidí se, zda si poradí také s Měčínem, který má za sebou šňůru tří zápasů bez porážky. Rozhodčí: Orlík.

Starý Plzenec – Strážov. Domácí patří v tomto ročníku mezi kandidáty na medailová umístění. Hosté zatím mají ke stabilní formě dost daleko, navíc poslední dva zápasy ve Starém Plzenci prohráli, a tak by byl jejich jakýkoliv bodový zisk velkým překvapením. Rozhodčí: Hudeček – Domanický, Škarda.

OKRESNÍ PŘEBOR

Budětice – Nezamyslice (16.00), Měcholupy – Hradešice, Velký Bor – Sušice B, Vrhaveč – Hartmanice, Janovice – Bolešiny, Dešenice – Malý Bor.

III. TŘÍDA

Chudenice – Bezděkov, K. Hory – Zavlekov, Velhartice – Žihobce.

IV. TŘÍDA, SK. A

Spůle – Dlažov, Ježovy – Křenice.

IV. TŘÍDA, SK. B

N. Hory – Milčice (16.00), Sušice C – Soběšice, Kolinec – Veřechov, Myslív – H. M. Boží.

NEDĚLE 25. ZÁŘÍ

DIVIZE, SK. A

Sušice – Aritma Praha. Do Sušice dorazí čtvrtý tým tabulky, který sice dokázal venku vyhrát derby na Admiře, ale poté prohrál v Karlových Varech i na půdě nováčka v Mariánských Lázních. I přes nulový bodový zisk proto domácí doufají, že by mohli Aritmu zaskočit. Rozhodčí: Brda – Hádek, Cupl.

KRAJSKÝ PŘEBOR

Nýrsko – Bolevec (15.00). Nýrský nováček vstoupil do krajského přeboru dvěma výhrami, poté však čtyřikrát nebodoval. Předposlední tým tabulky, který má o dva body méně než domácí, bude pro Nýrsko velkou příležitostí negativní sérii zastavit. Rozhodčí: Vocelka – Šimek, Volf.

Domažlice B – Svéradice. Svéradičtí venku ještě nebodovali a nebudou to mít lehké ani na „umělce" v Domažlicích, kde minulou sezonu prohráli 1:7. Bodově jsou na tom oba týmy v tabulce nastejno, tak proč by nemohly Svéradice venku překvapit? Rozhodčí: König – Šiška, Kříž.

1. B TŘÍDA, SK.B

Klatovy B – Hrádek. Za posledních 15 let to bude páté vzájemné derby. V roce 2003 v 1. B třídě se radovaly vždy domácí týmy. V roce 2014 v okresním přeboru skončil zápas v Hrádku remízou a v Klatovech výhrou hostů, kteří následně postoupili do 1. B třídy, kam je letos následovali i domácí. V zápase půjde o první místo, Hrádek tabulku vede, Klatovy B jsou o jeden bod zpět druhé. Rozhodčí: Bureš – Mazanec, Špindlerová.

OKRESNÍ PŘEBOR

Běšiny – Luby B (16.00).

III. TŘÍDA

Svéradice B – Plánice (16.00), Janovice B – V. Hydčice, Bolešiny B – Mochtín B, Hrádek B – Ž. Ruda (odloženo na 28. 9. ve 14.30 hodin).

IV. TŘÍDA, SK. A

Měčín B – Týnec (15.00), Neznašovy – Měcholupy B (16.00), Vrhaveč B – Nýrsko B.

IV. TŘÍDA, SK. B

Pačejov B – Kvasetice (15.00).

FOTBALOVÁ MLÁDEŽ

PÁTEK 23. ZÁŘÍ

Okresní přebor mladších žáků: Kolinec – Nýrsko B (16.30), Luby B – Sušice B (17.00), Měčín – Chanovice (17.00).

SOBOTA 24. ZÁŘÍ

Krajský přebor dorostu (10.00 st., 12.15 ml.): Klatovy – Košutka Plzeň.

Krajská soutěž dorostu, sk. B (10.00): Luby – Nalžovské Hory, Staňkov – Horažďovice, Holýšov – Nýrsko (14.00).

Krajský přebor žáků (10.00 st., 11.45 ml.): Sušice – Vejprnice, Nýrsko – Horažďovice.

Krajská soutěž žáků: Švihov – Mrákov (10.00).

Okresní pohár žáků: Hrádek – Plánice (14.00).

Okresní přebor mladších žáků: Bolešiny – Klatovy B (10.00).

NEDĚLE 25. ZÁŘÍ

Krajský přebor dorostu (16.30 st., 14.15 ml.): Petřín Plzeň – Sušice.

Krajská soutěž dorostu, sk. B: Nezamyslice – Mrákov (10.00).

Krajský přebor žáků (10.00 st., 11.45 ml.): Horšovský Týn – Klatovy.

Okresní přebor žáků: Hradešice – Strážov (10.00).

PONDĚLÍ 26. ZÁŘÍ

Okresní přebor žáků: Kolinec – Mochtín (16.30).

Okresní přebor mladších žáků: Horažďovice B – Nalžovské Hory (17.00).

Miroslav Sedlmaier