Historie ale hovoří o tom, že ne vždy se po zimní přestávce fotbalu lační příznivci sehrání všech zápasů úvodního kola dočkají.

Platí to i tentokrát, neboť magnet úvodního kola, derby Klatovy – Horažďovice, byl pro nezpůsobilý terén hřiště v Klatovech odložen na středu 18. dubna od 17 hodin. Proto diváci, kteří přemýšleli o tom, zda v neděli půjdou na fotbal do Klatov nebo navštíví derby v 1. A třídě v Sušici, na tom v podstatě vydělali –  mají možnost vidět derby obě.

Podle vyjádření sekretáře Startu Luby bude zápas 1. A třídy Luby – Město Touškov sehrán v termínu, tedy v sobotu na hřišti v Lubech. Ani nedělní derby v Sušici není ohroženo. „Dnes ráno bylo v Sušici  bílo. Vzhledem k tomu, že máme k dispozici umělý trávník, není problém s hrací plochou a první jarní utkání se u nás hrát v neděli určitě bude,“ potvrdil ve čtvrtek předseda sušického klubu Vratislav Krulich.

Začátek zápasů je, pokud není uvedeno jinak, ve 14.30 hodin.

SOBOTA 10. BŘEZNA

1. A třída

Luby – Město Touškov. Hosté po sestupu z krajského přeboru potvrdili již v úvodním zápase se Startem Luby, který vyhrál na jejich hřišti 3:0, že budou mít také v 1. A třídě problémy. Ty se nevyhnuly ani lubským fotbalistům, a tak oba týmy přezimovaly v tabulce v těsném sousedství. Luby jsou na tom o dva body lépe, a proto lze tento duel zařadit do kategorie o šest bodů. Výhrou by Lubští odstartovali cestu za záchranou, jakýkoliv jiný výsledek by jim tuto cestu ještě zkomplikoval.

PŘÍPRAVNÉ ZÁPASY A TURNAJE

Zimní turnaj  mužů v Blatné

Březnice – Měčín (9.00)    

Přípravné zápasy

Blatná – Horažďovice (starší dorost, UMT Blatná, 17.00), Horažďovice – Pačejov (mladší dorost, hř. Svéradice, 10.00), Velké Hydčice – Nezamyslice (15.00), Plánice – Pocinovice (14.30), Žichovice – Dlouhá Ves (14.00).    

III. kolo zimního turnaje TJ Sušice, UMT Sušice

Měcholupy – Sušice B (15.00), Běšiny – Hartmanice (17.00).            

NEDĚLE 11. BŘEZNA

1. A třída

Sušice – Nýrsko. Pokud by se měla opakovat tradice vzájemných zápasů, pak by Nýrsko, které ještě body ze Sušice v novodobé historii nepřivezlo, mělo vyjít i tentokrát bodově naprázdno.  Druhá bilance vzájemných zápasů vypovídá, že v nich padá minimum branek. Potvrdil to i podzimní duel v Nýrsku, kdy domácí vyhráli 1:0. To vše při přihlédnutí k současné výkonnosti svěřenců sušického trenéra Jana Staňka  ale může být úplně jinak. Vždyť domácí vyhráli v přípravě  téměř vše, co se dalo, včetně zimního turnaje, a do utkání jdou tentokráte v roli velkého favorita.

PŘÍPRAVNÉ ZÁPASY A TURNAJE

Svatobor Hrádek – Žichovice (15.00), Vrhaveč – Mochtín (14.00), Pačejov – Hradešice (13.30, hř. Velké Hydčice), Běšiny – Neznašovy (14.30, hř. v Kolinci)

III. kolo zimního turnaje TJ Sušice, UMT Sušice

Soběšice/H. M. Boží -Veřechov (11.30), Velhartice – Žihobce (16.30).

Zimní turnaj  dorost  v Blatné

Břenice – Měčín (11.00), Chanovice – Bělčice (13.00).

Miroslav Sedlmaier