Oba týmy byly úspěšné. Klatovy nastřílely Blatné, účastníku 1. A třídy Jihočeského kraje, šest gólů, Sušice na hřišti ve Velkých Hydčicích Nepomuku, který po sestupu z krajského přeboru bude hrát 1. A třídu Plzeňského kraje, v tréninkovém tempu tři branky.

Klatovy a Sušice si tak před sobotními zápasy I. kola Poháru České pošty, ve kterých hostí velice kvalitní soupeře, připsaly další úspěch. Nyní to ale tak snadné mít nebudou – Sušice bude o postup v poháru bojovat s účastníkem české fotbalové ligy Jiskrou Domažlice, Klatovy čeká duel s týmem fotbalové národní ligy Baníkem Most.

Blatná – Klatovy 1:6

Hosté začali aktivně a těžili převážně z chyb domácích a z rychlých protiútoků. Takto padly první dvě branky, které vstřelili Krejčí a Sýkora. Poté se hra vyrovnala a ke slovu se dostali i Blatenští. Po krásné akci Bryndy se k míči dostal Nový a do prázdné brány snížil na 1:2. Tímto výsledkem také skončil první poločas.

Do druhého poločasu udělal klatovský trenér Jiří Jakš hned osm změn, na hřišti zůstali z první půle jen Blažek, György a Lukeš. Začátek druhého poločasu se nesl v podobném duchu jako konec prvního. Postupně se ale začala projevovat větší kvalita hostujícího týmu, který převzal otěže zápasu. Pěknými kombinacemi přehrával domácí, z čehož pramenily další branky. Třikrát se během 16 minut trefil kapitán Lukeš. Čistý hattrick mu však překazil čtvrtou brankou György. A to ještě několik šancí chytil brankář Blatné Chlanda. Domácí se do protiútoků dostávali sporadicky a žádnou větší šanci si nevypracovali. Zápas skončil zaslouženou výhrou Klatov.

Poločas: 1:2. Branky: 28. Nový – 3. Krejčí, 18. Sýkora, 67., 79., 83. (PK) Lukeš, 71. György. Rozhodčí: Kračmer, Rod, Hornát.

Sestava Klatov: Rojík, Žáček, Blažek, Meszároš, Procházka, Jůda, Sýkora, Kadlec, György, Lukeš, Krejčí, Opl, Vítovec, Janda, Štengl, Dolanský, Kohout, Krásný, Cibulka

Sušice – Nepomuk 3:1

Sušickým fotbalistům nevyšel první poločas. Nepomučtí je poměrně snadno přehrávali a převahu přetavili i ve vedoucí branku. „Nám se hraje lépe se silnějšími soupeři, dokážeme se víc nabudit," zaznělo ze střídačky Sušice.

V přestávce sušický trenér Jaroslav Voříšek svým svěřencům pořádně za předvedenou hru a nasazení v první půli vyčinil a na obrazu druhého poločasu to bylo znát. „Jako by ještě kluci hráli v euforii z vítězného pohárového zápasu v Kolovči," zlobil se sušický kouč, který během zápasu prostřídal kompletní lavičku. Nezahrál si jen zraněný Jiří Kysilka, který se ale představil v roli pomezního sudího.

Ve druhé půli už Sušičtí zabrali, začali více kombinovat a Nepomuk jasně přehrávali. Podařilo se jim i brzy dvěma góly otočit skóre ve svůj prospěch. Pak ale přišla šance Nepomuku na vyrovnání – dostal výhodu pokutového kopu. Ten se ale jeho exekutorovi nevydařil. Ke konci utkání dostala stejnou šanci i Sušice, která ji dokázala proměnit ve třetí gól.

Přesto, že Sušičtí hráli spíše v tréninkovém tempu, zaslouženě v přípravném zápase vyhráli.

Poločas: 0:1. Branky Sušice: Kočí, Vrhel, (PK) Linhart. Rozhodčí: Veverka.

Sestava Sušice: Volák, Melka, Bachroň, Blažek, Skrbek, Fuchs, Hrach, Skála, Vrhel, Králík, Kočí, Varga, Kodýdek, Jech, Linhart.