Plzeň vstoupila do zápasu výborně a čtvrthodiny hry vedla o dva góly. V závěru první půle ale inkasovala a ve druhém poločase, kdy měli navrch hosté, musela hájit těsný náskok.

Trenér Viktorie Pavel Vrba udělal oproti čtvrtečnímu utkání Evropské ligy v Bukurešti v sestavě dvě změny – Hrušku v brance vystřídal Kozáčik a na hrot útoku se místo Řezníčka postavil Krmenčík.

Po počátečním vzájemném oťukávání se Plzeň do svého soupeře se pořádně obula a na konci první čtvrthodiny zápasu vedla o dva góly.

Ve 12. minutě našel Petržela před brankou zpětnou přihrávkou Koláře, který vystřelil a míč po teči obránce Bača skončil v síti – 1:0.

O tři minuty později jásala Doosan Arena podruhé – Petržela posadil míč z rohového kopu na hlavu Krmenčíka a plzeňský forvard umístil ve výskoku balon k tyči – 2:0.

Když už se zdálo, že domácí půjdou do kabin s dvoubrankovým náskokem, dvě minuty před přestávkou inkasovali – po centru Holzera vystřelil Ekpai a plzeňský stoper Hájek si srazil míč do sítě – 2:1.

Kontaktní gól hosty do druhé půle nabudil a v rozmezí jedné minuty měli dvě obrovské šance na otočení výsledku. Nejprve střelu Traorého vytěsnil konečky prstů skvělý Kozáčik, vzápětí si naběhl na přihrávku mezi plzeňské stopery Vukadinovič, obstřelil vybíhajícího Kozáčika a míč skončil jen centimetry vedla levé tyče.

Zlín se snažil o vyrovnání, ale Viktoria v nervózním závěru těsné vítězství uhájila.

Hlasy po utkání FC Viktoria Plzeň - FC Fastav Zlín  

Pavel Vrba (trenér Viktorie): "První poločas byl z naší strany velice dobrý, měli jsme kvalitní vstup. Pak jsme ale zbytečně zahodili několik brejkových situací. Pokud bychom dali třetí gól, zápas by se vyvíjel jinak, místo toho jsme ale inkasovali. Zlín najednou neměl co ztratit. Měl lepší mezihru, my jsme spíše odkopávali, chyběla nám konstruktivní rozehrávka. Nemyslím si, že by se na nás podepsala únava z poháru, Zlín hrál ve čtvrtek také. Nebyli jsme aktivní, jak bych si představoval. Máme za sebou teprve sedm kol, ještě se všechno může otočit. Zápasy pravdy nás teprve čekají. Musíme si uvědomit, že pokud nebudeme hrát aktivně, můžeme mít problémy s každým."

Bohumil Páník (trenér Zlína): "Sehráli jsme dva rozdílné poločasy. V tom prvním jsme často kazili, hráli jsme bázlivě. Dělala nám problémy rychlá cirkulace míčů, kterou domácí praktikovali. O přestávce jsme si vysvětlili, že musíme výš napadat, eliminovat jejich rozehrávku. Začali jsme víc běhat, zlepšili pohyb a dostali se do hry. Najednou jsme byli blíž odraženým míčům. Ohromně nám pomohl ten kontaktní gól, který jsme před koncem první půle vstřelili. Druhý poločas už měl parametry. Takhle nějak bych si představoval, že budeme hrát pořád. Mužstvo najednou vidělo, že je o co hrát."

Lukáš Hejda (obránce Viktorie): "Nemyslím si, že by nás ovlivnila únava. Prohráli jsme pár soubojů, dostali jsme branku. To nás trochu nahlodalo. Druhý poločas z naší strany moc dobrý nebyl. Mohli jsme si za to sami, málo jsme hráli dopředu. Báli jsme se cokoliv zkusit, abychom něco nezkazili. Náskok nás samozřejmě těší. Málokdo čekal, že budeme takhle dlouho beze ztráty. My se soustředíme hlavně na sebe a snažíme se každý zápas vyhrát."

FC Viktoria Plzeň - FC Fastav Zlín 2:1 (2:1).

Branky: 12. D. Kolář, 15. Krmenčík – 43. Hájek (vlastní). ŽK: Bakoš – 21. Bačo, Matejov, Džafić. Rozhodčí: Nenadál – Radek Kotík a Jiří Kříž. Diváci: 9128.

Viktoria Plzeň: Kozáčik – Řezník, Hejda, Hájek, Limberský – Živulić, Hrošovský – Petržela (62. Zeman), D. Kolář (72. Bakoš), Kopic – Krmenčík (88. Řezníček). Trenér: Vrba.

Zlín: S. Dostál – Matejov, Bačo, Gajič, Holzer – Ekpai (86. Beauguel), Traoré (83. Železník), Jiráček, Bartošák (81. Džafić) – V. Vukadinovič, Diop. Trenér: Páník.

David Limberský
David Limberský: Zlín? Těžký soupeř, ale poradíme si s ním