První tři místa totiž obsadily horažďovické týmy, nejvíce radosti bylo u vítěze, mužstva Houba Team Horažďovice.

Atrium Cup se hraje v pevně daném termínu na svátek věrozvěstů Cyrila a Metoděje a organizátoři ze sboru třebomyslicíkých dobrovolných hasičů neponechali nic náhodě. Pro zúčastněné týmy byly připraveny tři hrací plochy, včetně potřebného zázemí pro fotbalisty i návštěvníky turnaje.

Toho se letos zúčastnilo deset fotbalových týmů. Mužstva byla rozlosována do dvou skupin s nasazením vítězů z předchozích ročníků.

Suverénními lídry základních skupin a také celého turnaje se stali borci z horažďovického Houba teamu, kteří neztratili v základní skupině ani bod a tím si na sebe ušili pověstný bič před duely v play off. Bez jediné porážky prošly základními skupinami rovněž týmy Odrostu Horažďovice a 6-prasat Třebomyslice, které měly na kontě pouze remízu ze vzájemného duelu.

Ve čtvrtfinále se nezrodil žádný překvapivý výsledek, snad až na vysokou výhru Houby nad Umělkáři ze Strakonic, kteří byli v minulém ročníku na 3. místě, v poměru 9:2.

Oba semifinálové duely nabídly zajímavou a vyrovnanou podívanou s těsnými výsledky, a to v poměru 2:0 pro tým Houby proti Odrostu v horažďovickém derby a také těsné vítězství C-Systému Horažďovice nad domácími borci 6-prasat Třebomyslice v poměru 2:1.

V boji o 3. místo se hrál pohledný fotbal, a Odrost i domácí tým 6-prasat předváděly opravdu krásné akce, které měly za následek celkové skóre 2:1 ve prospěch Odrostu Horažďovice. S bramborovou medailí se tak museli spokojit Třebomysličtí.

Ve finále se překvapivě utkal nestárnoucí tým C-Systému Horažďovice s loňským vítězem Houba Teamem. Houba Team Horažďovice předváděl po celý turnaj velmi pohledný, rychlý a technický fotbal a ve stejném duchu pokračoval i ve finále, kde se mu podařilo vstřelit dvě branky a zvítězit v poměru 2:0. Houba Team Horažďovice se stal teprve třetím týmem, kterému se podařilo vyhrát Atrium Cup dvakrát po sobě za historii turnaje a jeho jméno bude na ,,třebomyslický Stanley Cupu" znovu nesmazatelně vyryto.

VÝSLEDKY PLAY OFF

Čtvrtfinále:

Umělkáři Strakonice – Houba Team Horažďovice 2:9, Odrost Horažďovice – Ukrajinci Malý Bor 2:0, C – Systém Horažďovice – Žaludi Třebomyslice 2:0, Dřeváci Blatná – 6–prasat Třebomyslice 0:3

Semifinále:

Houba Team Horažďovice – Odrost Horažďovice 2:0, 6-prasat Třebomyslice – C – Systém Horažďovice 1:2

O 3. místo:

6-prasat Třebomyslice – Odrost Horažďovice 1:2

Finále:

C-Systém Horažďovice – Houba Team Horažďovice 0:2

Konečné pořadí turnaje ATRIUM CUP 2014:

1. Houba Tým Horažďovice, 2. C – Systém Horažďovice, 3. Odrost Horažďovice, 4. 6–prasat Třebomyslice, 5. Žaludi Třebomyslice, 6. Ukrajinci Malý Bor, 7. Dřeváci Blatná, 8. Umělkáři Strakonice, 9. SDH Lhota Horažďovická, 10. 1. FAC Háječek Prachatice

Nejlepším brankářem turnaje byl vyhlášen Martin Gebhart z C-Systému Horažďovice a nejlepším hráčem Jiří Pavlík z vítězného týmu Houby Horažďovice.

„Turnaj byl opět perfektně zorganizován třebomyslickými hasiči a za to jim patří velký dík. Díky patří rovněž čtveřici zkušených sudí pod vedením Jana Veverky ze Sušice, kteří celý turnaj výborně řídili. V neposlední řadě děkujeme všem sponzorům a dobrovolníkům, bez kterých by se turnaj rovněž neobešel. Příští 18. ročník turnaje se uskuteční opět za rok na Cyrila a Metoděje a tímto jsou již nyní všechny týmy a diváci srdečně zváni do Třebomyslic," uvedl za pořadatele Vlastimil Makovec.