A hned druhý den vyrazily Klatovy ke svému prvnímu přípravnému zápasu do Domažlic, kde se střetly s tamním rezervním týmem. Jediným střelcem zápasu byl klatovský Milan Mészáros, a tak si hosté připsali v novém roce první výhru. „Vypracovali jsme si více šancí, i když domácí neproměnili penaltu, a tak hodnotím naší výhru jako zaslouženou," stručně se k zápasu vyjádřil Dejmek.

Klatovští mají v přípravě každý víkend naplánováno jedno přátelské utkání, potkají se např. s třetiligovými Domažlicemi a Tachovem, juniorkou Viktorie Plzeň nebo s okresním rivalem ze Sušice. Jedinou bezzápasovou výjimkou je poslední víkend v lednu, kdy budou na soustředění v Nové Vsi.

„Chtěli jsme tým posílit, měli jsme vytypovaných nějakých pět hráčů, ale všechna jednání ztroskotala. Karel Krejčí (sportovní manažer týmu – pozn. autora) by chtěl ale aspoň dva hráče přivést, tak uvidíme, jak to nakonec dopadne. Zatím platí, že do jarní části půjdeme se stejným kádrem, jako jsme měli na podzim. Otazník je nad Chirinciucem, který má zdravotní problémy a uvažuje o odchodu do Německa. Příliš počítat kvůli jeho pracovním povinnostem nemůžeme ani s Davidem Žáčkem. Jinak by měli všichni hráči pokračovat, přípravu s týmem absolvují i nadějní dorostenci a uvidíme, v jakém světle se ukáží," řekl po přivítání hráčů na prvním novoročním tréninku předseda klatovského klubu Jindřich Sojka.

SUŠIČTÍ FOTBALISTÉ SE PŘIPRAVUJÍ DOMA

Druhého divizního zástupce okresu Klatovy, TJ Sušice, tréninkové prostředí trápit nemusí. Ten začal zimní přípravu už v neděli 8. ledna a celou ji absolvuje v domácím prostředí, kde má výborné tréninkové a regenerační podmínky.

Sušický tým se poslední roky pravidelně připravoval i v rámci domácího turnaje O pohár starosty města Sušice. V letošním roce měl na turnaji obhajovat první místo, ale vše je jinak. „V posledních letech klesal i kvůli teplým zimám ze strany klubů o turnaj zájem, proto jsme se rozhodli, že letošní ročník nebude. Pod hlavičkou O pohár starosty města Sušice se bude hrát náš druhý turnaj, na kterém hrají týmy převážně z 1. B třídy a okresního přeboru a který začne koncem února a skončí týden před startem mistrovských soutěží," vysvětlil předseda fotbalového oddílu TJ Sušice Vratislav Krulich.

Sušičtí vstoupili do přípravy s dvacetičlenným kádrem, ve kterém nechybí ani dva navrátilci. „Po dlohodobých zraněních se vrátili do přípravy s mužstvem Lukáš Kodýdek a Jakub Szedmák, otázkou je, kdy budou stoprocentně připraveni do zápasů. Jediným hráčem ve stavu zraněných je Martin Kalný, kterého 25. ledna čeká operace," přiblížil stav sušického kádru trenér Jan Staněk s tím, že se pracuje i na posílení týmu, ale je to složité.

Sušice má naplánovaných devět přípravných utkání. „Zápasy jsou zpestřením přípravy. Tentokrát jsme volili i silnější soupeře, jsou tam Sedlčany a Klatovy, to jsou pro nás dobré zápasy. Výhodu máme v tom, že většina mužstev, se kterými hrajeme, bude u nás na soustředění a nemusíme nikam cestovat," je s plánem přípravných zápasů spokojen Staněk.

Program přípravných zápasů

SK KLATOVY 1898

Všechny zápasy se hrají na soupeřových hřištích s umělým povrchem

21. 1. 14.00 Stříbro
4. 2. 14.00 Viktoria Plzeň juniorka
11. 2. 13.00 Tachov
18. 2. 14.00 Rozvadov (UMT Tachov)
25. 2. 15.00 Sušice
4. 3. 14.00 Domažlice

TJ SUŠICE

Všechny zápasy se hrají na hřišti UMT v Sušici

20. 1. 18.30 Planá
29. 1. 14.00 Sedlčany
3. 2. 18.00 Dobříš
4.2. 12.45 Plzeň Košutka
12. 2. 14.00 Katovice
18. 2. 15.00 Petřín Plzeň
19. 2. 13.00 Mochtín
25. 2. 15.00 Klatovy
4. 3. Doubravka (nepotvrzené)