K důležitému utkání, které mělo naznačit, který z celků přezimuje na úplném konci tabulky, nastoupili v sobotu divizní fotbalisté Klatov. Ti na domácí půdě hostili SK Slavii Vejprnice, tým, který byl před předposledním kolem podzimní části soutěže o stupínek výš než do té doby poslední Klatovy. Domácímu celku se podařilo uhrát všechny tři body, lví podíl na tom měl hlavně v samotném závěru utkání gólman František Lorenc, který vychytal několik pokusů Vejprnických.


Na první branku nemuseli diváci čekat dlouho. Už v sedmé minutě se o otevření skóre postaral domácí kapitán Václav Zedník. Dvakrát ještě mohl skórovat Beneš, ale jeho šance pokaždé hostující gólman Loužecký odrazil. V 19. minutě potrestal vybíhajícího gólmana Lorence vejprnický Holý, který zachytil míč na své kopačky a než se stihl domácí gólman do svatyně vrátit, měl míč za zády – 1:1. V závěru měli hosté mírnou převahu a dvakrát po sobě prověřili domácího gólmana.


Ve druhém poločase nastoupili aktivněji domácí. V 51. minutě kapitán Zedník na samotné hranici malého vápna přihrál míč z druhé strany nabíhajícímu Cihlářovi a ten poslal domácí tým do klidných vod druhou brankou Klatov. Hosté se však nehodlali lehce vzdát, a tak zabojovali ještě v samotném závěru utkání. Domácí gólman Lorenc však byl pokaždé na svém místě a na výsledku utkání už nedovolil změnu.


Poločas: 1:1. Branky: 7. Zedník, 51. Cihlář – 19. Holý. Rozhodčí: Hlaváč – Lerch, Richtár. ŽK: 4:2. ČK: 0:0. Diváků: 250.
Sestava Klatov: Lorenc – Bouberle, Viktora, Hovorka (73. Rendl), Bušta, Mészáros, Beneš, Pavlík (46. Mirga), Cihlář, Matějka (80. Sýkora), Zedník.